ons team

Alicia Penny (°1981) studeerde medisch secretariaat in het ROC Terneuzen. Momenteel volgt zij de opleiding Gezondheidstherapeut aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg (Antwerpen). Zij werkte vele jaren in UZ Gent, aanvankelijk bij de afdeling Neus-, keel- en oorkunde en daarna als teamverantwoordelijke Patiëntenvervoer. Sinds 1 juni 2022 verzorgt ze in onze praktijk het medisch secretariaat. Ze is het eerste aanspreekpunt voor de patiënt en draagt zorg voor de praktische organisatie van de praktijk.

Dr. Amale Hajji (°1972) studeerde geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen. Na haar studies behaalde ze het brevet Acute Geneeskunde en werkte twaalf jaar als spoedarts en arts bij Kind & Gezin. Dr. Hajji volgde opleidingen Acupunctuur en Neuraaltherapie. Ze werkte jarenlang samen met Dr. Michel de Moffarts die haar zijn kennis over acupunctuur en fytotherapie overdroeg. Op 1 januari 2013 nam ze  zijn praktijk over.

Bekijk haar agenda

Annick Mahy (°1964) studeerde lichamelijke opvoeding en werkte 33 jaar in de pharmaceutische sector en Medical Devices. Op latere leeftijd combineerde ze werk en studies en behaalde in 2011 een bachelor Verpleegkunde. Zij volgde bijkomende opleidingen over darmspoelingen in Nederland en Frankrijk.  Verder blijft zij zich verdiepen in de boeiende materie van de darmen, waar ook gezonde voeding, voldoende beweging en stressbeheersing deel van uitmaken.

Bel Annick op 0475 45 16 10

Dr. Eliane Hons (°1971) studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven en vervolgens tropische geneeskunde aan het ITG in Antwerpen. Eerst werkte ze voor Artsen Zonder Grenzen en daarna behaalde ze het brevet Acute Geneeskunde. Ondertussen werkt ze al meer dan twintig jaar als spoedarts. Daarnaast was ze ook actief als huisarts in groepspraktijken. Dr. Hons volgde bijkomende opleidingen Acupunctuur en Neuraaltherapie.

Bekijk haar agenda

Esther Nuyts (°1965) studeerde verpleegkunde aan het HRIPBO Oostende en volgde opleidingen natuurvoeding en Chinese voedingsleer. Zij werkte in AZ Sint Jan (Brugge) op de dienst dagziekenhuis geriatrie en de geheugen-, gang- en valkliniek. Als gebrevetteerde verpleegkundige specialiseerde ze zich in pijn, geriatrie en natuurvoeding.

Mail naar esther.nuyts@samengezonder.be

Elmira Erstukajeva (°1971) studeerde aan de Medische Academie van Sint-Petersburg (Rusland). In 2000 kwam ze naar België en volgde de opleiding acupunctuur aan de Karel de Grote Hogeschool. Ze heeft ruime ervaring in zwangerschapsbegeleiding, menopauzale klachten, infertiliteit en kinderacupunctuur. Omwille van haar sociaal engagement ontving ze in 2011 de eretitel “Vredesvrouw” van de Nederlandstalige Vrouwenraad. In 2017 werd ze door Beweging.net (ACV) verkozen tot “sociale v/m van het jaar”.
Elmira heeft zich verdiept in toepassing van acupunctuur bij PTSD, depressies, angststoornissen en burn-out. Daarom heeft ze dit voorjaar een reeks groepssessies uitgewerkt, waarbij ze vertrekt vanuit zowel de Chinese als de Westerse visie op psychische aandoeningen.
Meer informatie.

Bekijk haar agenda of mail Elmira via elmira@telenet.be (alleen voor afspraken op zaterdag)

Heleen Becuwe (°1991) werkt al enkele jaren als orthomoleculair voedingsdeskundige. Met haar achtergrond als pedagoog vindt ze het belangrijk om duidelijk uit te leggen hoe en waarom bepaalde voeding ondersteunend of belemmerend werkt. Samen zoekt ze steeds naar een gezond voedingspatroon op maat. Als kennisspons leest Heleen meer dan 50 gezondheidsboeken per jaar. Momenteel volgt Heleen ook nog de KPNI-opleiding om haar kennis te verbreden en verdiepen. Je kunt bij haar terecht met voedingsintoleranties, laaggradige ontsteking, insulineresistentie, metabool syndroom, spijsverteringsklachten en allerlei andere chronische aandoeningen.

Bezoek haar website

Bekijk haar agenda

Kim Van Roosbroeck (°1986) behaalde haar masterdiploma Farmaceutische Wetenschappen aan Ugent in 2009. Ze was 12 jaar werkzaam als apotheker in de officina, terwijl ze Herborisme aan de Europese Academie en vervolgens Orthomoleculaire Geneeskunde studeerde bij kPNI Belgium. Ze verdiepte zich in darmherstel en -therapie bij RP Sanitas Humanus en blijft zich gaandeweg bijscholen.

Bekijk haar agenda 

Linda Rouges (°1961) is verpleegkundige (Hogeschool Gent) met ervaring in de psychiatrie, oncologie en borstverpleegkunde. Daarnaast volgde ze bijkomende opleidingen tot menopauzeconsulent, oncologisch consulent en acupunctuur. Ze hanteert acupunctuur vooral voor het behandelen van pijn en interne klachten. Ze heeft eveneens een grote interesse in voedingsleer en werkt specifiek rond overgewicht.

Bekijk haar agenda

Pieter Van Heule (1962) studeerde oosterse geneeskunde, chiropraxie en klinische hypnose in de Verenigde Staten. Hij leidde gedurende 27 jaar de Integrative Holistic Healthcare Clinic in Chicago, waar hij zich vooral inzette op functional medicine en functional neurology.

Bezoek zijn website

Bel Pieter op 0492 08 54 41 of mail naar drpvh1@gmail.com