onze behandelingen

Met de klassieke geneeskunde, voedingsadvies en psychologie zijn de meeste mensen vertrouwd, terwijl er over andere behandelingswijzen als acupunctuur, fytotherapie, neuraaltherapie of orthomoleculaire geneeskunde heel wat misverstanden bestaan.

Daarom gaan we kort in op deze therapieën, terwijl in onze praktijk ook andere behandelingswijzen aan bod komen.

acupunctuur

Bij acupunctuur worden naalden in het lichaam geprikt. Het gebruik van deze geneeswijze vergt een grondige kennis van de ligging van de acupunctuurpunten en van de ziektebeelden die kunnen behandeld worden.

Meer info

fytotherapie

Fytotherapie of kruidengeneeskunde is het behandelen van gezondheidsklachten en ziekten met plantaardige middelen.

Meer info

neuraaltherapie

Onze zenuwen zorgen ervoor dat allerlei processen in goede ‘banen’ worden geleid en dat het lichaam goed functioneert. Soms kunnen er echter op plaatsen in het lichaam storingsvelden optreden die deze processen in de war sturen. Via neuraaltherapie worden die storingsvelden aangepakt.

Meer info

orthomoleculaire geneeskunde

De basis voor het gebruik van de term ‘orthomoleculair’ in de geneeskunde werd in 1968 gelegd door professor Linus Pauling, aan wie zowel de Nobelprijs voor scheikunde als voor vrede toegekend werd. Orthos stamt uit het Grieks en betekent ‘juist’ of ‘gezond’, de toevoeging moleculair verwijst dan naar de moleculen.

Meer info

platelet-rich-plasma

Platelet-rich plasma betekent (lichaamseigen) plasma met een rijke concentratie aan bloedplaatjes. Bij deze behandeling wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen en gecentrifugeerd. Tijdens dit proces worden de rode bloedlichaampjes gescheiden van het plasma.

Meer info

darmspoelingen

Het belang van een goede darmgezondheid stond al bij Hippocrates voorop. Gezonde darmen staan voor een gezond lichaam. Tot 20% van de wereldbevolking zou aan prikkelbaredarmsyndroom (PDS) lijden, zo illustreert baanbrekend onderzoek in UZ Leuven. Maar zelfs een vlotte dagelijkse stoelgang betekent niet altijd dat je darmen in goede staat zijn.

Meer info