neuraaltherapie

behandelingen > neuraaltherapie

Onze zenuwen zorgen ervoor dat allerlei processen in goede ‘banen’ worden geleid en dat het lichaam goed functioneert. Soms kunnen er echter op plaatsen in het lichaam storingsvelden optreden die deze processen in de war sturen. Als gevolg daavan kunnen er chronische kwalen ontstaan. Via neuraaltherapie worden die storingsvelden aangepakt.

Kort samengevat berust neuraaltherapie op de werking van medicijnen die via de zenuwbanen en niet via de bloedvaten worden ingespoten. Neuraaltherapie herstelt de werking van het neurovegetatieve zenuwstelsel dat autonoom onze vitale processen en de werking van de organen stuurt (hormonenhuishouding, lichaamstemperatuur, bloedvaten, hartslag…).

Bij neuraaltherapie wordt procaïne ingespoten op bepaalde punten in het lichaam (stoorvelden, lokaal of rond de zenuwknopen). De procaïne ondersteunt de genezende kracht van het menselijk lichaam en ruimt blokkades uit de weg die bijvoorbeeld door littekens kunnen ontstaan. Deze therapie kan gericht zijn op een ontstoring van het volledige lichaam, van een ziek lichaamsdeel, of allebei samen.

Neuraaltherapie is in Duitsland ontstaan en wordt in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk door veel artsen beoefend. De neuraaltherapie is ook ingeburgerd in de Spaanstalige wereld.

waarvoor gebruiken we neuraaltherapie in de praktijk?

Voor chronische klachten, zoals pijn, menstruatie- of darmklachten; als er na een ongeluk, een operatie of een ziekte een geheel nieuwe klacht is ontstaan. Neuraaltherapie is een goede behandeling voor whiplashklachten, post-traumatische dystrofie (complex regionaal pijnsyndroom), migraine en rugpijn.

Deze lijst is niet volledig en het is zeker niet zo dat er altijd een behandeling met neuraaltherapie zal zijn voor de hoger genoemde klachten.