acupunctuur

behandelingen > acupunctuur

De Chinese traditionele geneeskunde is diep beïnvloed door het taoïsme. Essentieel daarbij is het streven naar een harmonieus leven volgens de wetten van de natuur. Daardoor groeide in China een brede geneeskundige benadering die kruidengeneeskunde, acupunctuur, puntenmassage, mobilisatietechnieken, ademhalingstherapie (qigong), bewegingstherapie (tai-chi) en voedingsleer aanbiedt.

Acupunctuur is dus een onderdeel van een breder kader. Bij acupunctuur worden naalden in het lichaam geprikt. Het gebruik van deze geneeswijze vergt een grondige kennis van de ligging van de acupunctuurpunten en van de ziektebeelden die kunnen behandeld worden.

Over acupunctuur wordt vaak heftig gediscussieerd, waarbij voor- en tegenstanders hun eigen grote gelijk willen halen. Nochtans bestaat er tal van wetenschappelijk onderzoek over acupunctuur en is deze behandelingswijze in de Verenigde Staten bij meer dan 80 universiteiten, waaronder Harvard en Stanford, een intrinsiek onderdeel van het geneeskundeonderwijs.

Waarvoor gebruiken we acupunctuur in de praktijk?

Voor pijnbestrijding, zowel acuut als chronisch: hoofdpijn, migraine, spanningshoofdpijn; nekpijn, schouderpijn; hernia’s, rugpijn en ischias; Ziekte van Dupuytren; reuma en artrose; sportletsels (ligamenten en pezen), zenuwpijnen (o.a. facialisparalyse en trigeminusneuralgie).

Voor bestrijding van allergieën zoals hooikoorts, astma, prikkelhoest.

Voor psychologische problemen zoals stress, burn-out, depressie, slapeloosheid, hyperventilatie.

Voor maag- en darmproblemen.

Voor het beëindigen van verslavingen zoals roken en medicatie-verslaving.

Voor gynaecologische problemen zoals infertiliteit, menstruatieproblemen, menopauzale klachten.

Voor neus-, keel- en oorproblemen zoals oorsuizingen of tinnitus, vertigo of duizeligheid, acute of chronische sinusitis.

Voor huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, acné , huidallergieën.

Voor chronische vermoeidheid door o.a. ziekte van Lyme , chronische reactivatie van  CMV of EBV (klierkoorts),…

Deze lijst is niet volledig en het is niet zo dat er steeds een behandeling met acupunctuur zal zijn voor de hoger genoemde klachten.

Kostprijs acupunctuurbehandeling: 65 euro
Kostprijs intake (eerste afspraak) en acupunctuurbehandeling: 80 euro
Kostprijs acupunctuurbehandeling gecombineerd met een andere therapie: 75 euro